Sandra Bošković

Ako je ženska torba ogledalo duše, kako kaže Ana Kvindlen, onda Sandru najbolje možemo upoznati tako što ćemo sagledati sadražaj njene torbe.

Pored standardnih stvari kao što su pinceta, ogledalce ili šminka u Sandrinoj torbi se lako mogu naći reket za tenis, štoperica, kopačke, sprej protiv komaraca, šorc i rezervna majica, hanzaplast, kineziotejp ali i poneka knjiga koju čita kada je prinuđena da stoji u nekom redu duže od par minuta. Ta pinceta koja je u torbi lako će služiti za vađenje trna ako se ubodeš u nekoj šetnji kroz šumu sa njom, a kineziotejpom će ti “časkom namestiti” neki bolni mišić ako se požališ da bi mogao da nastaviš šetnju.

Sandra je master fizičkog vaspitanja i sporta i njen život je pokret. U toku studija profesionalno se bavila košarkom u domaćim timovima kako i u inostranstvu i to joj nije smetalo da bude najbolja studentkinja u generaciji.

Odmah nakon studija nastavila je da se usavršava u oblasti rehabilitacije, te je tako završila osnovni nivo kiropraktike na Akerman koledžu u Stokholmu, upisala i završila srednju školu za fizioterapeuta, potom DNS (dinamička nervnomišićna stabilizacija) metodu rehabilitacije koja je odvela do NKT (nervno-kinetička terapija) i kineziotejpinga.

Kao personalni trener pomogla je mnogim klijentima nakon operacije ili povrede da ponovo stanu na noge i žive kvalitetan život bez bola. Kao trenera i edukatora, prilikom anketiranja svi klijenti i kolege su je ocenili najvišom ocenom.

U slobodno vreme planinari, trči, igra košarku, tenis i stoni tenis kao i fudbal. Sandrin moto je doslovno carpe diem jer ustaje u 5h ujutro, trči, uči i tek onda odlazi da radi sa klijentima, ali se zato lako može dogoditi da zaspi u bioskopu usred gledanja filma. Voli da čita, a omiljeni pisac joj je Den Braun.

Zajedno sa Strahinjom Kukićem je osnovala holistički centar Fitbox i osmislila TEND metodologiju treninga.